Vakantie San Miguel de Allende

San Miguel de Allende is een prachtige stad ongeveer in het midden van Mexico. Je vindt hier dus geen witte stranden met een prachtige blauwe zee, maar de stad heeft zelf wel ontzettend veel te bieden. Het is geen hele grote stad, de stad heeft ongeveer 140.000 inwoners. En ongeveer 20% van de inwoners zijn immigranten die verliefd zijn geworden op deze prachtige stad. De stad staat vol met koloniale architectuur zoals kerken, klokken en torentjes. Lees verder en ontdek wat een vakantie in San Miguel de Allende jou te bieden heeft!

Vakantie San Miguel de Allende boeken? Bekijk het uitgebreide aanbod!

Boek je vakantie

Vakantie in San Miguel de Allende

Het is een aardige reis om in San Miguel de Allende te komen, de stad heeft namelijk geen eigen vliegveld. In steden in de buurt zijn er wel enkele vliegvelden waar je op kunt vliegen, maar dit kan niet rechtstreeks vanuit Amsterdam. Wel kun je vliegen op Mexico-Stad en vervolgens verder reizen naar San Miguel de Allende. Gelukkig is deze lange reis het meer dan waard. De stad heeft een prachtig oud centrum met Spaans-koloniale kerken en gebouwen, een mooie ligging in de Bajio Mountains en ook nog eens schitterende zonsop- en ondergangen. Maar naast dit alles hangt er een unieke vibe in deze stad waar iedereen verliefd op wordt: er zijn dansfestivals, veel live muziek, grote en levendige culturele scene, heerlijk eten en er wonen veel kunstenaar en levensgenieters. Naast veel te zien, is er dus ook veel te ervaren tijdens een vakantie in San Miguel de Allende.vakantie san miguel de allende

Ook een prachtige geschiedenis

Naast het feit dat San Miguel de Allende een prachtige stad is, heeft het ook een rijke geschiedenis. In 1542 werd de stad gesticht als katholieke missiepost door een monnik. Hij had San Miguel als achternaam, waar het eerste gedeelte van de naam van de stad vandaan komt. In het begin werd de stad vaak aangevallen door indianen, maar toen de Spaanse veroveraars noordelijker trokken werd dit minder. Er kwamen veel rijke zilverbaronnen in de stad wonen, waardoor er nu nog veel Spaanse koloniale rijkdommen te vinden zijn. In 1826 is als eerbetoon aan Ignacio Allende de naam Allende toegevoegd aan San Miguel. Ignacio Allende was een held uit de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Wat moet je zien in San Miguel de Allende

Een vakantie naar San Miguel de Allende is absoluut de moeite waard. De stad biedt je prachtige architectuur en charmante straatjes. Ze hebben zoveel mogelijk geprobeerd om de authentieke sfeer te behouden. Zo zijn er geen moderne verkeersborden of uithangborden en zijn alle huizen in prachtige warme kleuren geschilderd. In het centrum vind je het prachtige plein Plaza Principal, ook wel bekend als Jardín Principal of Plaza de Allende. Aan dit plein vind je de volgende bezienswaardigheden:

  • San Miguel de AllendeKerk van San Miguel Arcángel
  • Museum Casa de Allende
  • Paleis van de graven van Canal

Verder vind je in San Miguel de Allende nog veel meer mooie kerken en historische panden, gebouwd in de barokke stijl en prachtige gekleurde gevels. In veel van deze panden mag je gewoon naar binnen om te kijken.

Ook een bezoekje waar tijdens je vakantie in San Miguel de Allende is het park Juaréz. Dit park heeft waterfonteinen, monumenten, standbeelden en plekken om te sporten of spelen. Hier vlakbij ligt ook een uitkijkpunt over de stad. Deze plek wordt Mirador genoemd en hier is oorspronkelijk de stad gesticht.

De mooiste overnachting

In San Miguel de Allende zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om te overnachten. De stad heeft een ruim aanbod aan accommodaties, van sfeervolle boetiekhotels tot luxe villa’s en simpele bed & breakfasts. Via verschillende organisaties kies je eenvoudig de overnachting die helemaal bij jou past. Ga bijvoorbeeld voor all-inclusive of kies alleen voor ontbijt en ga zelf in de stad op zoek naar de leukste restaurantjes.

san miguel de allende mexico

Booking.com

Kies één van de mooie en sfeervolle overnachtingen voor jouw vakantie San Miguel de Allende bij Booking.com. Je vindt hier een uitgebreid aanbod aan verschillende accommodaties.

Beste reistijd San Miguel de Allende

Een vakantie in San Miguel de Allende is het hele jaar door qua temperatuur heerlijk! De stad ligt op 1.800 meter boven zeeniveau en heeft het hele jaar door heerlijke temperaturen boven de 20 graden. In de maanden november t/m mei valt de minste regen, in onze zomermaanden zit je dus in een periode dat er wat meer regen valt. Maar de temperaturen zijn in deze maanden wel heerlijk. Vind je regen geen probleem, dan kun je het hele jaar door op vakantie naar San Miguel de Allende. Wil je liever verzekerd zijn van zon, kies dan voor de andere maanden.