Openbaar vervoer Mexico

Het openbaar vervoer in Mexico ziet er iets anders uit dan in Nederland. In Nederland heb je natuurlijk een uitgebreid spoornet, maar in Mexico is dat niet zo. Er zijn een aantal routes, maar deze worden vrijwel niet gebruikt door toeristen, behalve de copper canyon in het noorden van Mexico. Tijdens deze rit heb je een prachtig uitzicht. In Mexico rijden vooral veel bussen en dit is ook nog eens goed geregeld en het is van goede kwaliteit.

Ontdek de mooiste plekken in Mexico tijdens een rondreis

Reisorganisaties

Bussen in Mexico

Wanneer je een rondreis door Mexico maakt en geen auto wilt huren, is de bus de ideale oplossing. Er is een uitgebreid bussennet. Ook rijden er vanuit de verschillende badplaatsen bussen naar de populairste bezienswaardigheden. De kosten voor de bus liggen een stuk lager in Mexico, maar doordat je vaak grote afstanden aflegt, moet je wel rekening houden met iets hogere prijzen.

Als je een lange afstand moet afleggen kun je het beste kiezen voor de touringsbussen, dit zijn eerste klas bussen van onder andere ADO, Oriente, OCC en Mayab. Deze bussen rijden netjes op tijd en vermijden zoveel mogelijk de afgelegen wegen en kiezen voor de goed onderhouden tolwegen (i.v.m. de veiligheid). Daarnaast hebben de bussen een goede airco, comfortabele ruime stoelen, een toilet en vaak krijg je ook een drankje en een snack. En er wordt een film gedraaid tijdens de rit. De airco staat vaak hard aan in de bus, dus houd hier rekening mee als je met de bus reist. Onderweg stopt de bus om de 2 tot 3 uur.

Tip: reserveer/koop vooraf vast je kaartje voor de bus, zodat je zeker weet dat je mee kunt

mexico openbaar vervoerTaxi in Mexico

Naast de bus, kun je ook voor een taxi kiezen. Toch wordt dit vaak wel als onveiliger gezien, omdat hier meer overvallen plaats vinden dan in de bus. Zeker in Mexico-stad komt dit vaak voor. Het schiereiland Yucatan wordt als veiliger beschouwd. De beste optie is om in je hotel te vragen of ze een taxi voor je willen regelen, omdat je dan vaak de betere chauffeurs krijgt. Niet alle taxi’s hebben een meter, let hier goed op. Als een taxi er geen heeft, spreek dan van te voren een prijs af zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heeft de taxi wel een meter, let dan op dat ze deze aanzetten.

Openbaar vervoer Mexico

Tijdens je vakantie in Mexico zijn er dus genoeg opties om te reizen met het openbaar vervoer. Let zelf goed op dat je de juiste keuzes maakt en kies waar jij je prettig bij voelt. Dan moet het helemaal goed komen met het openbaar vervoer in Mexico.

photo by: TjeerdWiersma, JorgeDiaz

Boek jouw ideale reis naar Mexico

Reisaanbieders