Waterparken in Mexico

Zoek je tijdens je vakantie in Mexico verkoeling van de warme zon en verlang je naar een duik? Bezoek dan een van de prachtige waterparken in Mexico! Op veel plekken in Mexico kun je terecht voor een verfrissende duik, een ritje van een metershoge waterbaan of een snorkeltocht in een helderblauwe lagune. Lees hier welke waterparken in Mexico zeker een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie!

Kies een reis die bij jouw wensen past

Reisorganisaties

Xel Ha (Tulum)

In het zuiden van Mexico, op het schiereiland Yucatan, ligt het geliefde Xel Ha waterpark. Xel Ha is een van de meest bezochte waterparken in Mexico en dat is niet voor niets. Xel Ha bestaat niet uit betonnen zwembaden, maar is aangelegd in een natuurgebied. Het water van de Riviera Maya maakt Xel Ha een natuurlijk aquarium en zorgt voor een schitterende onderwaterwereld. Snorkelen tussen de grotten, varen op de rivier met zwembanden en een duik vanaf de kliffen in het turquoise water maken Xel Ha tot een van de mooiste waterparken in Mexico.

Xplor (Cancun)

Iets ten noorden van waterpark Xel Ha, vlakbij Cancun, ligt avonturenpark Xplor. Zwemmen in ondergrondse rivieren, spelen met dolfijnen, onderwatergrotten ontdekken: in waterpark Xplor kan het allemaal. Het is een van de meest populaire waterparken in Mexico, mede door de enorme omvang en het grote aanbod aan activiteiten. Naast zwemmen en genieten van verkoeling kun je in waterpark Xplor ook Zip-linen, raften en in een achtbaan de grotten verkennen! Kortom, een bezoek aan Xplor waterpark in Mexico mag je zeker niet overslaan.

Garrafon Natural Reef Park (Cancun)

Het exotische waterpark Garrafon Natural Reef Park ligt op het eiland Isla Mujeres, tegenover Cancun. Met de boot vaar je vanaf Cancun naar dit paradijselijke eiland waar een waterpark vol leuke activiteiten op je ligt te wachten. De indrukwekkende riffen, kliffen en zandstranden maken een bezoek aan Garrafon Park onvergetelijk. In Garrafon Park kun je zwemmen met dolfijnen, luieren in een hangmat, genieten van de uitzichten en vliegen aan een zip-Line. Garrafon Natural Reef Park is zeker weten een van de mooiste waterparken in Mexico!

Aquaventuras (Puerto Vallarta)

Aan de westkust van Mexico ligt het bekende waterpark Aquaventuras. Ook in dit deel van Mexico kun je genieten van duizelingwekkende glijbanen, vaartochtjes en zelfs ontmoetingen met dolfijnen en zeeleeuwen! Aquaventuras is vooral gericht op het zwemmen met deze waterdieren en zorgt voor een onvergetelijke dag. Door de speeltuintjes en kleinere baden is Aquaventuras geschikt voor jong en oud.

Maya, Lost Mayan Kingdom (Mahahual)

Op het zuiden van schiereiland Yucatan ligt het indrukwekkend aangelegde Maya Waterpark. Dit uitgestrekte avonturenpark is gebouwd in de exotische Maya-stijl, wat voor prachtige attracties zorgt. Zip-linen, een vaartocht over de Jaguar-rivier en een bezoek aan Monkey Island behoren tot de mogelijkheden in Maya. De vele glijbanen en verfrissende zwembaden maken dit waterpark in Mexico een populaire bestemming. Tijdens je bezoek ontdek je meer over de mystieke Mayacultuur en maak je een reis terug in de tijd. Kortom, Maya Park is een van de leukste waterparken in Mexico!

 

photo by: DerekKaczmarczyk