Inentingen Mexico

Wanneer je op reis naar Mexico gaat, is het van belang om goed voorbereid te zijn. Het kan daarom handig zijn om je van tevoren te verdiepen in onderwerpen zoals het klimaat, de beste reistijd en het openbaar vervoer. Goed voorbereid op reis naar Mexico gaan, betekent ook dat je verschillende inentingen dient te krijgen. Hieronder staan de inentingen voor Mexico op een rijtje.

Geniet van de zon tijdens een vakantie in Mexico

Reisorganisaties

Inentingen Mexico

Tijdens een reis naar Mexico kun je met een aantal infectieziekten in aanraking komen. Daarom is het van groot belang om je van tevoren te verdiepen in de verschillende inentingen voor Mexico. Gezondheidsorganisaties bevelen de volgende inentingen voor Mexico aan:

  • DTP. Dit staat voor Difterie (een bacterie die het hart en de luchtwegen kan beschadigen), Tetanus (infectie door contact met besmet vuil) en Polio (virus dat kan leiden tot verlamming).
  • Hepatitis A. Dit virus leidt tot ontsteking van de lever en kan opgelopen worden door besmet drinkwater of onvoldoende hygiëne.

Malaria

rondreis mexicoIn bepaalde regio’s van Mexico komt de ziekte Malaria voor. Malaria is een ernstige infectieziekte die wordt overgebracht door de beet van een besmette mug. Deze muggen met de malariaparasiet komen voor in de gebieden Oaxaca en Chiapas, Zuid-Mexico. Wanneer je naar deze gebieden reist, is het van belang om malariapillen te gebruiken. Inentingen zijn er niet, omdat er nog geen effectief vaccin tegen malaria is.

Inentingen lang verblijf

Naast de standaard inentingen voor Mexico, zijn er ook nog inentingen voor een langer verblijf. Meestal worden deze inentingen aanbevolen voor een verblijf dat langer dan drie maanden duurt. Vaccinaties die dan worden aanbevolen zijn:

  • Hepatitis B. Dit is een zeer besmettelijke leverziekte die wordt overgedragen door bloed-bloedcontact.
  • Rabiës. De virusziekte rabiës is ook bekend als hondsdolheid. De ziekte word overgedragen door de beet van een besmet dier, meestal door honden, katten, apen of vleermuizen.

photo by: dronepicr

Ontdek zelf de mooiste plekken in Mexico

Reisaanbieders