Reisinformatie Mexico

Het kleurrijke Mexico is een geliefde vakantiebestemming. Het land is geschikt voor allerlei vakanties, van het avontuurlijke backpacken tot een romantische huwelijksreis. Om je reis naar Mexico goed te laten verlopen, vind je hier allerlei praktische reisinformatie en tips. Lees meer informatie over de beste reistijd, het klimaat en activiteiten, maar ook over praktische tips zoals het huren van een auto, inentingen en reisdocumenten.

Ontdek welke reis bij jou past en boek direct

Reis boeken

Praktische reisinformatie Mexico

Tijd – Mexico ligt in een andere tijdzone dan Nederland. In het grootste gedeelte van het land is het het hele jaar door 7 uur eerder. Maar in de noordelijke staten Baja California Sur, Sonora, Sinaloa en Nayarit is het 8 uur verschil met Nederland en in Baja California Norte is het verschil zelfs 9 uur.

Geld – In Mexico wordt betaald met Pesos. Je kunt op ontzettend veel plekken in Mexico gewoon geld pinnen, zelfs in de lobby’s van sommige hotels staan geldautomaten. Let er wel op dat er twee soorten automaten zijn, één voor pesos en één voor Amerikaanse dollars. Je kunt het beste pesos pinnen, omdat je dan het goedkoopste uit bent. Daarnaast is het ook goedkoper als je in één keer een groot bedrag pint, i.v.m. de transactiekosten. Creditcards worden op de meeste plekken ook geaccepteerd, maar nog niet op alle plekken. En in de meeste gevallen is het gebruik van een bankpas goedkoper. In hele toeristische gebieden kun je ook betalen met Amerikaanse dollars of euro’s, maar dit maakt de prijs wel een stuk duurder.

Taal – De officiële taal die in Mexico gesproken wordt is Spaans. Wel is dit iets anders dan in Spanje, omdat er per regio verschillende indiaanse uitdrukkingen worden gebruikt en van sommige Engelse woorden hebben ze een Spaanse versie gemaakt. Daarnaast wordt er op de toeristische plaatsen wel Engels gesproken en komen er ruim 60 inheemse taalsoorten voor.

Paspoort – Om naar Mexico te reizen heb je een geldig paspoort nodig. Lees meer over de benodigde reisdocumenten voor een reis naar Mexico.

Internet en bellen – Bellen en internetten in Mexico is de afgelopen jaren goed verbeterd. Je kunt met je mobiele telefoon vanuit Mexico naar Nederland bellen, hiervoor gebruik je +31 of 0031, daarna het netnummer zonder nul en dan het abonneenummer. Per provider zijn de kosten hiervoor verschillend, controleer dit dus zelf van te voren goed. In Mexico is er nog geen 4G netwerk, maar op veel plekken wel 3G. Daarnaast is er in bijna alle hotels wel WIFI, zijn er meerdere internetcafés en kun je in bijvoorbeeld Starbucks ook gebruik maken van gratis WIFI.

Elektriciteit – Het gangbare voltage in Mexico is 110-125 volt / 60 Hz. Dit is niet hetzelfde als de West-Europese standaard, dus bekijk vooraf goed of je apparatuur hiervoor geschikt is. Je hebt dan een verloopstekker type A of B of een wereldstekker nodig.

Water – Het is het beste om het water uit de kraan niet te drinken en niet te gebruiken voor bijvoorbeeld tanden poetsen. Flessen water kunnen op veel plekken worden gekocht, maar wanneer je niet in de mogelijkheid bent om het te kopen en je hebt het wel nodig, kook het water dan voor 5 minuten. Nadat is afgekoeld, kun je het veilig gebruiken.

Overige tips

Tot slot nog een laatste enkele tips zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie in Mexico:

  • In Mexico is de zon erg fel, het is dus belangrijk dat je je goed beschermt. Smeer je in met een zonnebrandcrème met een hoge factor en vermijd de zon tussen 11.00 – 15.00 uur. Zelfs als het bewolkt is kan de zon goed zijn werk doen.
  • Wanneer je foto’s wilt maken bij musea en archeologische opgravingen is er vaak een speciale vergunning nodig.
  • Het is niet gepast om als man in een korte broek in een restaurant te eten.
  • Topless zonnen wordt niet overal gewaardeerd, houd hier rekening mee.

En vergeet vooral niet te genieten van al het moois dat Mexico te bieden heeft!

Ontdek de mooiste plekjes in Mexico

Reisaanbieders