Vakantie Cancun

Cancun is de grootste badplaats in het noordoosten van het schiereiland Yucatan. Het is een erg populaire badplaats doordat het prachtige stranden heeft, een eigen vliegveld, goed weer en het heeft veel mooie bezienswaardigheden in de directe omgeving. De grote stad bestaat eigenlijk uit twee delen, de stad zelf en de hotelzone. De stad ligt op het vaste land en was van oorsprong een vissersdorp, hier is nu niet veel meer van terug te zien. De hotelzone, Zona Hotelera, ligt op een schiereiland dat met twee bruggen met het vaste land is verbonden. Hier vind je een lange strook met allemaal hotels, resorts en villa’s.

Lekker genieten van de zon tijdens jouw vakantie in Cancun?

Boek jouw reis

Vakantie Cancun

Cancun zeeEen vakantie Cancun is erg populair. En dat is ook niet meer dan logisch, want de badplaats heeft ontzettend veel te bieden! Toch hoor je vaak dat Cancun als té toeristisch of Amerikaans wordt bestempeld. Zeker, het is er erg toeristisch en het heeft geen gezellig oud centrum zoals Playa del Carmen, maar uiteindelijk breng je vaak niet heel veel tijd door in het centrum van een badplaats. Een mooi strand en comfortabel hotel zijn meestal belangrijker. Wanneer je op vakantie in Cancun bent, kun je dan ook het beste in de hotelzone zitten, omdat het centrum niet zo gezellig is en daarnaast een stuk verder van het strand. De hotels in de hotelzone liggen vrijwel allemaal direct aan de prachtige witte zandstranden, ideaal voor een zonvakantie.

Wat zien en doen

Een vakantie Cancun is een vakantie om te ontspannen, maar ook om verschillende dingen te zien. Je kunt heerlijk genieten op de meest prachtige witte zandstranden, laat je compleet verwennen in een all-inclusive hotel en kom tot rust! Maar in Cancun vind je nog meer bezienswaardigheden of activiteiten zoals het Maya museum in de hotelzone waar je een indruk kunt krijgen van hoe de Maya’s vroeger leefden of breng een bezoek aan de Ruïnes del Rey ten hoogte van Playa Delfines, hier zie je de resten van een Maya-dorp. Of breng een bezoek aan het waterpark Wet ’n Wild, de lagune Nichupté of het winkel/vermaakcentrum La Isla met veel winkels, een aquarium en bars en restaurants.

Cancun resort

TUI

Een compleet verzorgde vakantie, een actieve vakantie of toch liever direct aan het strand? Je vakantie Cancun boek je eenvoudig bij TUI!

Cancun winkelsIn het centrum van de hotelzone, vlakbij Punta de Cancun vind je meerdere winkels in een winkelstraatje, een vlooienmarkt met souvenirtjes, verschillende restaurants en ook het uitgaansgebied van Cancun. Je vindt hier de populaire clubs van Cancun zoals Dady O, Coco Bongo en Bulldog. Wanneer je tijdens je vakantie Cancun uit wilt gaan, ben je daar dus op de juiste plek.

Daarnaast ligt Cancun op een redelijk centrale plek tussen verschillende bezienswaardigheden zoals de Maya ruïnes en verschillende waterparken. Of ga een dagje duiken, er is zoveel te zien!

Verblijf in Cancun

De meeste mensen die naar Cancun gaan, verblijven in de hotelzone. Dit is ook niet meer dan logisch, bijna alle hotels en appartementen liggen namelijk direct aan het strand en met de hoge temperaturen in Mexico is dat ideaal. Wanneer je in het centrum van Cancun verblijft, moet je eerst met de bus om op het strand te komen. Gelukkig heeft de hotelzone van Cancun veel mogelijkheden als het gaat om verblijf. Van de meest luxe resorts tot de wat simpelere appartementen, je vindt het er allemaal. De meeste locaties in de hotelzone zijn te boeken als een pakket, dus inclusief vlucht en transport. Maar ook een aantal locaties, voornamelijk die in het centrum van Cancun, zijn apart te boeken.

Op vakantie naar Cancun

Cancun strandOm in Cancun te komen, moet je uiteraard met het vliegtuig. Cancun heeft een eigen internationaal vliegveld. Een rechtstreekse vlucht is zo’n 10 tot 11 uur. Er zijn verschillende rechtstreekse vluchten vanuit Nederland, KLM vliegt in een aantal seizoenen rechtstreeks. Ook kun je met TUIfly naar Cancun vliegen, de meeste opties zijn met een tussenlanding op de heen- of terugvlucht. Wanneer je op Cancun aankomt moet je twee formulieren invullen, vaak worden deze al tijdens de vlucht uitgedeeld. Dit zijn de toeristenkaart en de douaneverklaring. Een deel van de toeristenkaart lever je in bij de immigratiedienst op de luchthaven (hier kom je sowieso langs als je het vliegtuig uitkomt) en het andere deel stop je in je paspoort en wanneer je Mexico verlaat, lever je die in. Meer over de reisdocumenten die je nodig hebt voor een vakantie Cancun lees je op onze pagina reisdocumenten.

Weer in Cancun

Eigenlijk liggen de temperaturen in Cancun het hele jaar door overdag rond de 30 graden en ’s nachts rond de 20 graden. In de zomermaanden is het er iets warmer en in de wintermaanden iets kouder, maar overdag komen de temperaturen bijna nooit onder de 24 graden. Wel is er in de zomer meer kans op regen dan in de winter, de regen valt vaak in de vorm van (grote) buien. In de maanden januari tot en met april is de kans op regen het allerkleinst, vanaf mei neemt de kans op een bui toe en de maanden september en oktober zijn het natst. Ook is er kans op orkanen en tropische stormen van juni tot en met november. Ontdek wat de beste reistijd is en met welk klimaat je te maken hebt tijdens je vakantie Cancun.

Ontdek zelf de mooiste plekken in Mexico

Reisaanbieders