Auto huren Mexico

Wanneer je op vakantie bent in Mexico is het ook mogelijk om een auto te huren. Ideaal voor als je zelf een rondreis maakt of wanneer je niet met excursies mee wilt, maar zelf het land wilt gaan verkennen. Auto rijden in Mexico gaat er wel een beetje anders aan toe dan in Nederland. Goed dus om je hier van te voren wel op voor te bereiden en je in te lezen over hoe het huren van een auto en het auto rijden er in Mexico aan toe gaat.

Ga zelf op weg in Mexico en huur een auto bij TUI Cars!

Auto huren

Auto huren Mexico

Een auto huren in Mexico is een stukje prijziger dan in Nederland, daar tegenover staat wel weer dat de kosten voor brandstof lager liggen in Mexico. Bij de prijs van een auto huren in Mexico zitten ook belastingen en verzekeringen inbegrepen als je dit via een organisatie zoals TUI Cars doet. Bij andere organisaties kan het zo zijn dat het nog niet inbegrepen zit en je op locatie ineens nog een flink bedrag moet neerleggen. Houd hier dus rekening mee. Wanneer je zeker wilt weten dat alles goed is geregeld, is het verstandig om vooraf aan je reis al een auto te huren. Dit kan je doen via de reisorganisatie waarbij je je reis ook hebt geboekt, of via een groot internationaal bedrijf. Dit kan je vaak online regelen via een autoverhuurorganisatie zoals TUI Cars. Het is aan te raden om een auto via een professioneel autoverhuur bedrijf te huren.

Je kunt ook een autorondreis boeken bij een reisorganisatie. Een voordeel hiervan is dat de huurauto wordt geregeld door de reisorganisatie. Of kies voor een fly drive vakantie door Mexico.

Tips auto huren

We geven je graag wat tips voor als je een auto gaat huren in Mexico. Het is namelijk belangrijk dat je een paar dingen zeker van te voren weet of regelt.

 • De hoofdbestuurder moet in bezit zijn van een geldig rijbewijs, paspoort en creditcard (mét pincode). Deze moeten allemaal op zijn/haar naam staan, anders krijg je de auto niet mee.
 • Neem een kopie van je rijbewijs en paspoort mee, zodat jij altijd zelf in het bezit blijft van je documenten.
 • Controleer goed wat wel en wat niet inbegrepen zit bij de prijs en welke voorwaarden het verhuur bedrijf stelt.
 • Het wordt aangeraden om een internationaal rijbewijs mee te nemen, maar dit is niet verplicht. Met een Nederlands rijbewijs kun je ook gewoon een auto huren.

Verderop lees je de beste tips voor wanneer je gaat auto rijden in Mexico!

Leeftijd auto huren Mexico

Naast bovenstaande tips is het ook goed om te weten dat de minimale leeftijd voor het huren van een auto in Mexico op 21 jaar ligt en de hoofdbestuurder moet minimaal één jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs. Overigens kan er ook nog een extra toeslag in rekening worden gebracht als een bestuurder jonger is dan 25.

mexico auto huren

TUI Cars

TUI Cars is een dochteronderneming van de bekende reisorganistaie TUI. Huur eenvoudig je huurauto via TUI Cars en profiteer van de zekerheden van TUI. Je hebt een uitgebreide dekking door verzekering en transparante prijzen. Bekijk het aanbod huurauto’s van TUI Cars in Griekenland.

Ervaringen auto huren Mexico

Al vele mensen zijn je voor gegaan en hebben een auto gehuurd in Mexico. Op basis van hun ervaringen kun jij er voor zorgen dat het huren van een auto in Mexico zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Zo is het schiereiland Yucatan, vooral bij Playa del Carmen en Cancun, het veiligst om te rijden, maar moet je er wel rekening mee houden dat de wegen lang niet overal even goed zijn. Pas dus altijd op voor eventuele gaten in de wegen. Daarnaast is een navigatie ook altijd erg handig, je kunt er één bij je organisatie huren, of gebruik Google Maps op je telefoon. Houd er dan wel rekening mee dat je mobiel sneller leeg gaat, je wilt natuurlijk niet de ervaring hebben dat je straks verdwaalt.

Een laatste les die we kunnen leren uit ervaringen met een auto huren in Mexico is dat je gemakkelijk opgelicht kunt worden. Zorg ervoor dat je alles goed hebt geregeld en neem je rijbewijs en autohuur contract mee.

Auto rijden in Mexico

Zoals al aangegeven is auto rijden in Mexico anders dan in Nederland, je kunt hier overigens wel gewoon aan de rechterkant van de weg rijden. Het wegennet is in de afgelopen jaren flink verbeterd, tussen de grote steden liggen goed onderhouden snelwegen. Dit zijn tolwegen en zijn redelijk duur, maar hierdoor ook niet erg druk. De oudere tolwegen kun je beter vermijden, deze zijn minder goed onderhouden. In de grotere steden is het verkeer een stuk chaotischer, blijf vooral rustig en rijd rustig met de rest mee. Andere tips voor auto rijden in Mexico zijn:

 • Zorg dat je de volgende documenten of een kopie ervan bij je hebt: autovergunning, rijbewijs, paspoort, kentekenbewijs, autohuur contract, toeristenkaart en verzekeringsbewijs.
 • Wanneer je moet tanken, kun je het beste voor de groene benzinepompen kiezen in plaats van de rode.
 • Vermijd het om ’s avonds te rijden, dit is niet veilig. De wegen worden slecht verlicht en er kunnen gaten in de wegen zitten.
 • In de wegen kunnen veel drempels, ook wel ’topes’ genoemd, zitten, houd rekening met je snelheid als je hier overheen rijdt.
 • Op gevaarlijke stukken is het verboden om in te halen, dit wordt aangegeven met ‘no rebase’.
 • Er kunnen dieren op de weg lopen, wees hier alert op.

Uit ervaring kunnen we natuurlijk stellen dat het belangrijk is om je aan de maximum snelheid te houden, doe dit dan ook zeker. De maximum snelheid in Mexico is als volgt:

 • Hoofdwegen: 70 km/h
 • Lokale wegen: 40 km/h
 • Verkeersluwe zones: 30 km/h
 • Zones voor voetgangers, verzorgingstehuizen, scholen en woonerven: 20 km/h

Tip: Blijf vooral rustig en rijd rustig. Dan komt het helemaal goed met auto rijden in Mexico.

Boek jouw vakantie naar Mexico

Reis boeken