Culturele bezienswaardigheden

Ontdek wat Mexico te bieden heeft

Wie tijdens een reis naar Mexico het land beter wil leren kennen, doet er goed aan om een aantal culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Door het hele land zijn schitterende tempels, rijk gevulde musea, eeuwenoude gebouwen en historische stadjes te bezoeken. Aan culturele bezienswaardigheden in Mexico dus geen gebrek! Ontdek hier welke highlights niet op je lijstje mogen ontbreken.

Ontdek de cultuur van Mexico tijdens een vakantie

Reis boeken

Mayatempels

Een van de meest bekende culturele bezienswaardigheden in Mexico zijn de Mayatempels. Deze wereldberoemde bouwwerken vertellen veel over de cultuur en geschiedenis van het land. De meest bezochte tempels liggen op het schiereiland Yucatan. Bekende tempels zijn Chichén Itzá, Tulúm, Cobá, Xelhá, Nohoch-Mul en Uxmal. Bij de stad Cancun liggen overblijfselen van indrukwekkende Maya-bouwwerken: Las Ruinas del Rey. Lees hier meer over de fascinerende Mayatempels in Mexico!

Mexico-City

Liefhebbers van kunst, cultuur en geschiedenis kunnen in Mexico-City hun hart ophalen. Deze enorme metropool is een grote verzameling van culturele bezienswaardigheden. Zo is het plein Plaza de la Constitución in Mexico-City omringd door allerlei schitterende gebouwen. Het plein ligt in het historisch centrum van de stad en elk jaar wordt hier de onafhankelijkheid gevierd.

Om Plaza de la Constitución ligt de grootste kerk van Latijns-Amerika: Catedral Metropolitana de la Ciudad de México. Het is gebouwd in de Mexicaanse Churrigueresquestijl. Ook het Nationale Cultuurmuseum, het nationale paleis, het raadhuis en de Piramide van Huitzilopochtl (Templo Mayor) zijn aan het plein te vinden. Verder zijn hier het standbeeld ‘de Engel van de Onafhankelijkheid’ en een mausoleum te vinden. In het mausoleum liggen onafhankelijkheidsstrijders, waaronder Guadalupe Victoria en Nicolás Bravo.

Cultuur, Mexico

TUI

TUI is één van de grootste reisorganisaties van Nederland met een compleet assortiment; zonvakanties, rondreizen, verre vakanties, autovakantie, wintersport, stedentrips en familievakanties. Keuze uit meer dan 5.000 hotels, appartementen en villa’s en eigen airline TUIFly voor goedkope vluchten naar alle bekende vakantiebestemmingen. Ontdek met de reizen van TUI de prachtige cultuur van TUI de prachtige cultuur van Mexico te bieden heeft.

Oaxaca Stad

De hoofdstad van de gelijknamige provincie herbergt een groot deel van de culturele bezienswaardigheden in Mexico. Oaxaca is bekend door de rijkdom aan kunst en handwerk, ze zijn werkelijk overal te vinden. De kleurrijke huisjes, smalle straatjes en rijkelijk versierde gebouwen maken een wandeling door Oaxaca een unieke ervaring! Een geliefde must-see is de schitterende kerk Santo Domingo. Omgeven door tuinen, een klooster, beelden en barok zorgt de Santo Domingo voor een prachtig plaatje. De inheemse invloeden zijn duidelijk merkbaar in Oaxaca, net als het verleden. Bezienswaardigheden zoals ruïnes uit de tijd van de Spanjaarden, Zapoteken en Mixteken zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard.

Puebla Stad

Boven de provincie Oaxaca ligt de provincie Puebla, waar de hoofdstad Puebla Stad ligt. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en hoort dus zeker bij de mooiste culturele bezienswaardigheden in Mexico. Puebla ligt in een groene vallei en is omgeven door indrukwekkende gebergten. Het historisch centrum is vol bezienswaardigheden: van koloniale bouwwerken tot musea vol culturele rijkdommen. Puebla telt meer dan 70 kerken waarvan de meeste versierd zijn met decoratie in de Barokstijl die je veel ziet in Mexico. Een must-visit voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis!

Guanajuato

Ten noorden van Mexico-City ligt Guanajuato, de Unesco stad die bekend staat om haar schitterende uiterlijk. De pastelkleurige huisjes, fotogenieke pleintjes en bruisende straten maakt je meteen verliefd op Mexico. De bevolking laat graag zien hoe zij van het dagelijks leven genieten. Je ontdekt marcherende straatmuzikanten, kletsgrage locals en een authentieke manier van leven. Vooral ’s avonds is Guanajuato adembenemend mooi: de vele lichtjes maken de stad tot een van de mooiste in heel Mexico. De geschiedenis van zilveraders, Spanjaarden en Indianen is vandaag de dag nog merkbaar. Culturele bezienswaardigheden in Guanajuato zijn o.a. het Mummiemuseum, de kleurrijke pleintjes en de gele kathedraal Basílica Colegiata de Nuestra Señora de Guanajuato.

VakantieDiscounter

Ontdek de cultuur van Mexico tijdens een rondreis door Mexico met De VakantieDiscounter. Boek online je reis naar Mexico tegen een hele scherpe prijs.

San Cristobal de las Casas

Wie meer wil weten over het leven van de Indianen in Mexico, moet zeker het stadje San Cristobal de las Casas bezoeken. De nakomelingen van verschillende Maya-stammen in Mexico wonen hier, zoals de Tzotzil- en Tzeltal-Indianen. Ze wonen in de stad en in omliggende bergdorpjes. Midden in de nabije jungle liggen de resten van steden die hun voorvaders hebben gesticht: de ruïnes van Palenque. Wie de Indianen wil ontmoeten, gaat naar de bruisende markt die in het centrum gehouden wordt. Hier komen alle bewoners uit de omgeving om hun zelfgemaakte waren te verkopen. Ook de musea Na Bolom en Sergio Castro laten je kennismaken met de Indianencultuur. Hier zijn bezienswaardigheden als kleding, gebruiksvoorwerpen, instrumenten, maskers en gereedschappen te bewonderen.

De bouwwerken in San Cristobal de las Casas zijn een lust voor het oog. Het veelkleurige Santo Domingoklooster van San Cristobal de las Casas mag niet ontbreken tussen de culturele bezienswaardigheden in Mexico. Andere bijzondere staaltjes architectuur zijn de kerken San Cristobal en Guadelupe, net buiten de stad.

 

photo by: PaulSimpson

Ontdek zelf de mooiste plekken in Mexico

Reisaanbieders