Reisdocumenten Mexico

Wie houdt van voorpret en een reis naar Mexico maakt heeft geluk. Voor een reis naar Mexico moet je veel regelen en voorbereiden. Zo kun je je verdiepen in onderwerpen als inentingen, klimaat en de beste reistijd. Een heel belangrijk onderdeel van je reis is het op orde hebben van je reisdocumenten. Hieronder vind je alle vereiste reisdocumenten voor Mexico op een rijtje.

Ontdek de schoonheid van Mexico tijdens een vakantie met TUI

Paspoort en ESTA

Een van de meest belangrijke vereiste reisdocumenten voor Mexico is natuurlijk je paspoort. Let op: deze moet bij het binnenkomen van het land nog 6 maanden geldig zijn. Ook moet je paspoort nog minstens 2 lege bladzijden hebben voor de stempels die je tijdens je reis krijgt. Kinderen hebben eigen reisdocumenten voor Mexico nodig, bijschrijven in het paspoort mag niet meer.

Voor vluchten naar Mexico die een tussenstop in Amerika maken, is een ESTA verplicht. Dit staat voor Electronic System of Travel Authority: een goedgekeurde reistoestemming. Deze ESTA moet je online vóór je reis aanvragen.

Visum

reizen mexicoWanneer je reis naar Mexico korter dan 6 maanden duurt (180 dagen), heb je geen visum nodig. Duurt je reis langer, dan is een visum een vereist reisdocument voor Mexico en dus verplicht. Ook als je geen visum nodig hebt, is het aan te raden om al je reisdocumenten op papier bij je te hebben. Er kan gevraagd worden naar bewijs van je retourvlucht of bewijs van je vlucht naar een volgende bestemming.

Rijbewijs

Het Nederlandse rijbewijs is ook geldig in Mexico. Een Internationaal Rijbewijs (IRB) is dus niet verplicht, al is dit reisdocument wel aan te raden. Let daarnaast goed op de regels die het verhuurbedrijf van je voertuig stelt. Sommige verhuurbedrijven stellen een minimumleeftijd of een minimum aantal jaren dat je in bezit moet zijn van je rijbewijs.

Ontdek zelf de mooiste plekken in Mexico

Reisaanbieders