Duikvakantie Mexico

Een duikvakantie Mexico is heerlijk en erg populair. Het water is glashelder en warm en er is een grote diversiteit aan duikplekken, dit zorgt er voor dat Mexico tot de top 10 duiklocaties van de wereld wordt gerekend. Wanneer je gaat snorkelen of duiken in Mexico kan dit bij kleurrijke riffen die diep in zee, langs de kust of in mysterieuze grotten liggen. Er zijn veel reisorganisaties die een duikvakantie in Mexico aanbieden, ontdek wat het beste bij jou past!

Kies een reis die bij jouw wensen past

Reisorganisaties

Duiken in Mexico

De prachtige onderwaterwereld, het heerlijke klimaat en de mooie stranden zorgen er voor dat duiken in Mexico erg populair is. Voor iedereen is een duikvakantie Mexico aan te raden, of je nu een beginner bent of juist al veel ervaring hebt. Er zijn veel duikscholen die je kunnen leren duiken of waar je leuke excursies kunt boeken. Meer weten over duiken in Mexico? Lees dan verder op onze pagina over duiken en snorkelen.

Cozumel: beste duikbestemming

duikvakantie mexico

Een van de beste en populairste duikbestemmingen in Mexico is het eiland Cozumel. Rondom het eiland liggen prachtige riffen en het water is zo helder dat je zicht tot wel 75 meter ver kunt hebben. Naast de koraalmuren in het Marine Park zijn er ook nog de Palancar grotten waar je kunt duiken. Een duikvakantie in Cozumel is dus erg veelzijdig en voor alle niveaus zijn er mogelijkheden.

Duikvakantie Mexico

Wanneer je een duikvakantie Mexico wilt boeken, kun je kiezen uit verschillende reisorganisaties. Bij de meeste van deze reisorganisaties boek je een volledig verzorgde reis. Vaak is dit inclusief vliegticket, overnachtingen en een duikcursus. Je hoeft je dus nergens meer druk om te maken. Bij sommige reizen ben je vooraf verplicht om een duikbrevet te hebben, maar het kan ook zijn dat je tijdens de reis je duikbrevet kunt halen. Bekijk dit van te voren goed, zodat je niet tegen verrassingen aanloopt wanneer je eenmaal op vakantie bent.

Duiken in Mexico

TUI

Boek jouw ultieme duikvakantie Mexico bij TUI. Kies voor een compleet verzorgde reis.

Zelf je duikvakantie boeken

Je kunt je duikvakantie Mexico natuurlijk ook zelf samenstellen. Zoek allereerst de mooiste locatie uit voor jouw duikvakantie. Of zoek meerdere plekken uit en maak een soort duik-rondreis door Mexico. Ga dan op zoek naar een (goedkoop) vliegticket, een hotel overnachting en boek eventueel een cursus wanneer je nog niet over een duikbrevet beschikt of boek een excursie bij een duikschool. Een voordeel van zelf je duikvakantie Mexico samenstellen is dat je alles helemaal zelf kunt bepalen.

Tip: combineer een paar dagen duiken met een actieve rondreis of relaxte zonvakantie.

Grotduiken in Mexico

mexico duikvakantie

Mexico is één van de beste plekken op aarde om te gaan grotduiken. In Yucatan vind je oneindig veel cenotes, het water is er lekker warm en het zicht is ontzetten goed. De onderaardse gangen van de cenotes zijn gevuld met zoetwater en is ontzettend helder. Samen met een ervaren gids kun je gaan grotduiken in Mexico, vaak is dit in de morgen omdat de zon dan nog laag staat en het licht reflecteert in het water. Voor een spectaculaire duikervaring ben je in Mexico dus zeker op de juiste plek. Boek jouw duikvakantie en ga grotduiken in Mexico!

Duiken met walvishaaien in Mexico

Naast grotduiken is duiken in Mexico om walvishaaien te zien ook heel populair. Zwemmen met de grootste vis ter wereld is een onbeschrijflijke ervaring die ook in Mexico mogelijk is. Tijdens een duikvakantie in Mexico die is gepland in de periode van mei t/m september is het mogelijk om met de walvishaaien te zwemmen. In deze periode reizen honderden walvishaaien naar Mexico, omdat hier dan een overvloed aan vis- en koraaleitjes in het water is. Je bent dus bijna gegarandeerd van het zien van deze reusachtige beesten, soms wel met tientallen of honderden tegelijk.

Boek jouw ideale duikvakantie Mexico

Reisaanbieders