Vakantie Mérida

Mérida is de hoofdstad van het schiereiland Yucatan en ligt in het noorden van het schiereiland. In de stad wonen ongeveer 750.000 inwoners en is de op twaalf na grootste stad van Mexico. De prachtige stad Mérida is gesticht in 1542 door de Spanjaarden op de plaats van de Maya-stad Tho. Je vindt in de stad niet erg veel overblijfselen van de Maya cultuur, maar in sommige koloniale gebouwen komen Maya afbeeldingen voor, omdat de oude gebouwen hergebruikt zijn. Mérida wordt door toeristen vaak vergeten, maar het heeft erg veel te bieden. Ontdek hier meer over een vakantie Mérida.

Ontdek de oude stad Mérida tijdens een vakantie in Mexico

Reisorganisaties

Wat te zien in Mérida

Mérida is een moderne en drukke stad, maar er is ook nog genoeg te zien van de koloniale tijd, zoals de grote pleinen en gebouwen. Net als de meeste koloniale steden in het centrum van de stad opgebouwd volgens een schaakbord systeem. Dit houdt in dat de straten recht op elkaar zijn aangelegd, de straten die van noord naar zuid lopen hebben oneven nummers en de straten van oost naar west even nummers. Het plein Plaza Grande is het centrum en hier zijn veel koloniale gebouwen te zien:

  • Paleis van Montejo MeridaSan Ildefonso, de kathedraal van Mérida en de oudste bewaard gebleven kathedraal van Noord-Amerika
  • Het voormalige paleis van Montejo – Montejo was de stichter van Mérida
  • Het raadhuis Palacio Municipal

Daarnaast kun je tijdens je vakantie Mérida ook verschillende musea bezoeken, zoals Museo de Antropologia en Hisoria of Museo de la Cuidad. Of breng een bezoek aan de kleine dierentuin met vooral inheemse dieren.

Vakantie Mérida

De stad Mérida in Mexico is wat minder populair dan de badplaatsen Playa del Carmen en Cancun, maar je kunt in deze grote stad wel het echte Mexico ervaren. Daarnaast heeft de stad ook ontzettend veel te bieden voor een vakantie. Je kunt een vakantie Mérida dan ook op verschillende manieren invullen. Je kunt de stad bezoeken tijdens een rondreis door Mexico, maar je kunt hier ook je gehele vakantie doorbrengen. De stad en de omgeving bieden meer dan genoeg om je tijd door te brengen. Je kunt namelijk prachtige dagtochten maken naar de Maya ruïnes of de witte zandstranden met de schitterende azuurblauwe zee. Veel opties dus voor je vakantie Mérida.

Wanneer je op Vakantie naar Mérida gaat is het belangrijk om je goed voor te bereiden, lees je dus goed in over de reisdocumenten en inentingen die je nodig hebt.

Vakantie Mérida met TUI

Op vakantie naar Mérida doe je met TUI. Bekijk het uitgebreide aanbod vakanties van TUI en boek jouw ideale vakantie.

Tips vakantie Mérida

merida mexicoTijdens je vakantie Mérida is er veel te doen. Zoals je al hebt kunnen lezen heeft de stad veel koloniale gebouwen die je kunt bekijken en bezoeken, een aantal prachtige musea en een kleine dierentuin. Maar daarnaast vind je in de buurt ook prachtige Maya ruïnes. In Uxmal vind je piramides die ontzettend goed bewaard zijn gebleven en daarnaast mag je hier ook nog op de ruïnes lopen, dit mag in veel andere Maya steden niet meer. Wanneer je Uxmal bezoekt moet je zeker de tempel van de tovenaar bekijken. De hoeken zijn rond afgewerkt en dit is erg uniek in Mexico. Een andere tip voor je vakantie Mérida is een dagtocht naar de natuurgebieden in Celestun, je vindt hier prachtige mangrovebossen met veel verschillende soorten vogels, onder andere roze flamingo’s.

Verblijf in Mérida

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar Mérida vliegen. Gelukkig zijn er wel meer dan genoeg opties om deze prachtige stad te bereiken voor een vakantie Mérida. Via verschillende vliegmaatschappijen kun je een ticket boeken waarbij een overstap zit, zodat je op het vliegveld van Mérida kunt komen. Vind je het nou makkelijker om een compleet georganiseerde reis inclusief vliegticktet te boeken, dan kan dit natuurlijk bij één van de reisorganisaties. Op deze manier boek je in één keer je hele reis en hoef je je verder nergens meer druk om te maken.

In Mérida zijn veel verschillende mogelijkheden om te overnachten. Van een simpel hostel tot een luxe resort, je vindt het er allemaal. Er is dus genoeg keus om jouw vakantie in Mérida door te brengen. Boek je vliegticket en overnachting apart of boek een volledig verzorgde reis.

Weer in Mérida

In Mérida is het jaarlijkse temperatuur gemiddelde zo’n 33 graden, dit komt door het tropische klimaat. Het is er dus erg warm, heerlijk voor als je de koud in Nederland even wilt vergeten. De regenperiode duurt van juni tot en met oktober en er vallen dan voornamelijk korte hevige regenbuien. Ook kunnen er van juni tot december orkanen voorkomen, maar doordat de stad wat verder het land in ligt is de kracht van de orkaan vaak al afgenomen als hij Mérida bereikt en is er sprake van een tropische storm, dit is veel minder schadelijk dan een orkaan. Van januari tot juni is de perfecte reistijd, je hebt dan geen last van regen en stormen en je bent wel verzekerd van lekker warm en zonnig weer.

 

photo by: OlivierBruchez, EnriqueVazquez

Ontdek zelf de mooiste plekken in Mexico

Reisaanbieders