Natuurparken in Mexico

Natuurliefhebbers kunnen tijdens een reis door Mexico hun hart ophalen. De kleurrijke jungles, warme kustgebieden en zinderende steppen nodigen je uit voor een ontdekkingstocht door de natuur in Mexico. Door het grote verschil in klimaat door het hele land, is er aan verschil in natuur in Mexico dus ook geen gebrek. In de vele natuurparken in Mexico kun je de natuur in haar puurste vorm bewonderen en verkennen. Lees hier welke natuurparken in Mexico je niet mag missen tijdens je reis!

Geniet van de natuur in Mexico en bezoek een natuurpark

Reisorganisaties

Natuurlijke waterparken

Wie wil genieten van een verkoelende duik tijdens een warme dag, moet zeker een van de natuurlijke waterparken in Mexico bezoeken. Deze waterparken zijn aangelegd in de natuurlijke omgeving, waardoor je op een veilige manier kunt kennismaken met de onderwaterwereld en natuur in Mexico. De waterparken Xel Ha en Xplor zijn echte must-visits tijdens je reis. Zwemmen in grotten, allerlei soorten vissen ontdekken en op expeditie in de omgeving: in deze natuurlijke waterparken kan het allemaal. Ontdek hier de mooiste waterparken in Mexico!

Palenque Nationaal Park

Maya tempelsEen van de mooiste natuurparken in Mexico is Palenque Nationaal Park. Het natuurpark ligt in het zuiden van Mexico, onder het schiereiland Yucatan. Palenque staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco: het natuurpark herbergt een schat aan cultuur en natuur. Het is een van de grootste vindplaatsen van Mayatempels en Mayasteden. De bouwwerken worden omringd door weelderige jungle, indrukwekkende bergen en een prachtige waterval. Wie behoefte heeft aan verfrissing, kan in het meertje onderaan de waterval van Misol-Ha een duik nemen. Aan prachtige natuur in Mexico dus geen gebrek.

In natuurpark Palenque worden een aantal tours georganiseerd waardoor je het park beter leert kennen. Zo kun je meegaan met een helikoptervlucht of hiken tijdens de dagtochten onder begeleiding van een gids. Avonturiers kunnen zelfs in het natuurpark overnachten! In de omgeving van het natuurpark zijn een aantal hotels te vinden, zodat je meerdere dagen kunt genieten van de schoonheid van de natuur in Palenque.

Isla ContoyIsla Contoy

Een ander prachtig natuurpark in Mexico is Isla Contoy, te vinden in het uiterste noorden van Yucatan. Dit eiland ligt vlakblij Cancun in de Caraïbische Zee. Voor vogelliefhebbers is natuurpark Isla Contoy een waar paradijs. Het eiland word beschouwd als de belangrijkste nestplaats van zeevogels in het hele Caraïbische gebied. Op natuurpark Isla Contoy vind je meer dan 150 vogelsoorten, waaronder de bruine pelikaan, de fregat en de Amerikaanse aalscholver. Het eiland is ook een belangrijke legplaats voor de zeeschildpad en de Carreta Carreta, grote kans dus dat je deze hier tegenkomt in dit stukje natuur in Mexico!

Suntip.nl

Bezoek het prachtige natuurpark Isla Contoy tijdens een heerlijke vakantie naar Cancun. Kies je reis en boek eenvoudig bij Suntip.nl.

De onderwaterwereld van Isla Contoy is schitterend: je ziet hier veel indrukwekkende waterdieren. Van kreeften en roggen tot grote scholen sardienen, Isla Contoy heeft het allemaal. Na het snorkelen en duiken kun je uitrusten op een van de prachtige zandstranden die het natuurpark rijk is. De wuivende palmbomen bieden verkoeling op het heetst van de dag. Kortom, natuurpark Isla Contoy is zeker een bezoekje waard tijdens je reis door Mexico.

Loreto Bay

Loreto BayLoreto Bay is een van de mooiste natuurparken in Mexico. Het park ligt op het schiereiland Baja California Sur in het westen van Mexico. Het natuurpark beslaat een groot deel van de Californische Golf, waardoor ook waterdieren en koralen beschermd worden. In Loreto Bay komen veel prachtige dieren voor, waaronder dolfijnen, zeeleeuwen en walvissen. Bij het natuurpark in Mexico horen verschillende eilanden, waaronder Catalana Island, Danzante Island en Coronado Island. De onaangeraakte natuurgebieden op deze eilanden maakt het park van onschatbare waarde. De eilanden zijn toegankelijk voor bezoekers, die hier dankbaar gebruik van maken. De witte zandstranden, ruige natuurgebieden en adembenemende uitzichten maken een bezoek aan de eilanden meer dan waard.

Natuurpark Loreto Bay is een geliefde bestemming onder duikers. De kans dat je hier oog in oog komt te staan met een dolfijn of ander dier is groot. De kleurrijke onderwaterwereld en de vele vissen maken een duik in Loreto Bay een ervaring om nooit te vergeten!

Marieta Islands

Marieta Islands De schitterende Marieta Islands horen bij de mooiste natuurparken in Mexico. De eilanden liggen in het midden van Mexico aan de westkust, vlak voor de stad Puerto Vallarta. Met de boot vaar je vanaf de kust naar deze prachtige eilandenketen. Alleen de tocht naar het natuurpark is al een avontuur op zich: grote kans dat je zonnebadende schildpadden of dolfijnen tegenkomt! Eenmaal aangekomen bij natuurpark Marieta Islands is het tijd voor snorkelen en duiken. Voor de kust van de eilanden leven veel waterdieren doordat er niet gevist mag worden, er is dus genoeg te ontdekken in dit stukje natuur van Mexico. Met een beetje geluk vind je het prachtige strand Hidden Beach, dat zijn naam niet voor niets heeft gekregen.

De flora en fauna in natuurpark Marieta Islands is erg divers. Je vind hier veel vogelsoorten die komen nestelen of pauzeren tijdens de trek. Reuzenmanta’s, octopussen, tropische vissen en kleurrijke koralen maken de zeebodem tot een magische wereld. De vele grotten, bossen en stranden maken een bezoek aan natuurpark Marieta Islands onvergetelijk.

 

photo by: KirtEdblom, SakeebSabaka

Ontdek zelf de mooiste plekken in Mexico

Reisaanbieders