Beste reistijd Mexico

Wanneer je een vakantie naar Mexico boekt, is het belangrijk om goed te kijken naar de reistijd die het meest geschikt is. De ideale tijd om op vakantie te gaan verschilt per regio en ligt aan het soort vakantie die je hebt geboekt. De beste reistijd Mexico is ook sterk afhankelijk van het klimaat, dat erg kan verschillen per regio. Ook de hoogte waarop je je bevindt speelt een belangrijke rol voor de reistijd.

Boek jouw ideale vakantie naar Mexico

Reisorganisaties

Droge en natte perioden

Grofweg gezien kent het klimaat in Mexico een droge en een natte periode. Het natte seizoen is van half mei tot en met half november, de droge periode van half november tot en met half mei. De reistijd die veel vakantiegangers kiezen is het droge seizoen. Wanneer je een regenbui tijdens je vakantie niet erg vindt, kun je ook prima in de natte periode reizen. De buien zijn vaak hevig, maar kort. Meestal regent het maar een keer per dag en is de lucht dan opgeklaard. Wel kan de regenval, in combinatie met warmte, voor een broeierig klimaat zorgen.

Orkaanseizoen

Mexico puebla

In Mexico komen af en toe orkanen voor. Het seizoen waarin dit voor kan komen is van juni t/m november. Tijdens het orkaanseizoen in Mexico komen de orkanen voornamelijk langs de kust voor, op het schiereiland Yucatan bij de geliefde kustplaatsen Playa del Carmen en Cancun. Maar je hoeft Mexico tijdens deze periode niet te mijden, dat is overdreven. Orkanen komen voor, maar er zijn veel jaren bekend dat Mexico er geen last van heeft gehad. De meeste orkanen verliezen vaak hun kracht voordat ze het land bereiken. Daarnaast is het ontstaan en verloop goed te voorspellen, je kunt je er dus al op voorbereiden. Let dan goed op de officiële berichten en bereid je voor zoals de plaatselijke bevolking dat doet.

Hoogteligging

De hoogte van je vakantiebestemming speelt ook een rol bij het bepalen van de beste reistijd voor Mexico. Laaggelegen gebieden, tot ongeveer 800 meter, zijn veelal warm en kunnen vochtig zijn. De temperatuur varieert van 25 tot 40 graden, afhankelijk van welke klimaatzone je bestemming kent. Hoger gelegen gebieden, van 800 tot ongeveer 1600 meter, zijn een stuk koeler en vaak ook gematigder. De temperatuur ligt hier tussen de 15 en 25 graden. Wanneer je vakantiebestemming nóg hoger ligt, moet je rekening houden met lage temperaturen. Hier is het klimaat een stuk koeler en kan zelfs het vriespunt worden bereikt. Wanneer je temperatuur een belangrijke factor vindt tijdens het kiezen van een vakantie, kun je dus het best naar de hoogte kijken. Het klimaat maakt in dat geval wat minder uit voor de beste reistijd naar Mexico.

Populaire bestemmingen

Hieronder vind je de beste reistijd Mexico voor een aantal populaire vakantiebestemmingen. Deze reistijden zijn een indicatie, want ook in Mexico is niets zo veranderlijk als het weer. Ontdek hier de beste reistijd Mexico voor jouw vakantie!

  • Cancun: december tot en met april. Temperaturen tussen de 25 en 30 graden, veel zon en weinig millimeters neerslag.
  • Mexico City: november tot en met april. Temperaturen tussen de 20 en 27 graden, veel zon en weinig millimeters neerslag.
  • Playa del Carmen: november tot en met mei. Temperatuur ligt rond de 30 graden, veel zon en minste dagen neerslag per jaar.
  • Acapulco: december tot en met april. Temperatuur ligt rond de 30 graden, veel zon en weinig millimeters neerslag.
  • Tijuana: mei tot en met oktober. Temperaturen tussen de 22 en 29 graden, veel zon en weinig millimeters neerslag.

photo by: CameraEyePhotography

Ontdek zelf de mooiste plekken in Mexico

Reisaanbieders