Duiken in Mexico

Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld

Een duikvakantie in Mexico maakt alle dromen van duikliefhebbers waar. Het glasheldere, warme water en de grote diversiteit aan duikplekken maakt dat Mexico bij de top 10 duiklocaties ter wereld hoort. Snorkelen en duiken in Mexico kan bij kleurrijke riffen, in mysterieuze grotten, diep in zee en langs tropische eilanden. Ontdek hier wat een duikvakantie in Mexico allemaal te bieden heeft!

Boek jouw duikvakantie Mexico!

Reis boeken

Duiken in Mexico

Genieten van de onderwaterwereld in Mexico is mogelijk voor ervaren en beginnende duikers. Bij bijna alle bekende duiklocaties in Mexico zijn duikscholen waar je een PADI-duikbrevet kunt halen. Een groot deel van de duiklocaties is geschikt voor niet-ervaren duikers, er is dus meer dan genoeg te ontdekken als beginner! De meer ervaren duiker kan in Mexico zich naar hartenlust uitleven: er zijn allerlei uitdagende duiklocaties waar je schitterende koralen en vissen tegenkomt. Op veel duiklocaties in Mexico staat stroming, variërend van mild tot hard. Ervaren duikers kunnen hier dus volop stromingsduiken maken. De stroming trekt allerlei vissen, haaien, dolfijnen en andere waterdieren aan: grote kans dus dat je deze tegenkomt tijdens het duiken in Mexico.

Cenoten

Cenoten in MexicoEen van de redenen dat duiken in Mexico zo geliefd is, zijn de prachtige cenoten op het schiereiland Yucatan. Cenoten zijn ondergrondse waterstromen die zijn ontstaan door het instorten van (rots)wanden, daarom worden ze soms ook sinkholes genoemd. Ze werden al door de Maya’s bewonderd en gebruikt bij allerlei rituelen. Deze mystieke onderwatergrotten en bronnen zijn ontzettend helder en zonnig, je kunt vaak zo’n 20 meter ver kijken! De cenoten tonen een schitterend schouwspel van kleurrijke druipstenen, deinende koralen en tropische vissen. Het water is zoet en meestal rond de 25 graden. Duiken in de cenoten van Mexico is een fantastische ervaring!

Duiklocaties in Mexico

Aan prachtige duiklocaties heeft Mexico geen gebrek. De vele cenoten, koraalriffen, grotten en eilanden hebben ieder unieke eigenschappen, geen duik is hetzelfde. Zo heeft de Riviera Maya, aan de oostkust van Yucatan, een van de grootste koraalriffen ter wereld. Het rif is bijna 400 kilometer lang en herbergt een schat aan wildlife. Van Cancun tot aan Honduras kun je genieten van alles wat deze bijzondere duiklocatie te bieden heeft. Ook het onderwatermuseum van Cancun, het Museo Subacuático de Arte, is een must-see voor duikliefhebbers. Hier staan meer dan 400 levensgrote beelden van Maya’s op de zeebodem, een adembenemend gezicht. Het onderwatermuseum leert je meer over de cultuur én is een schuilplaats voor vissen en andere dieren.

Duiken, Mexico

TUI

Boek jouw ultieme duikvakantie Mexico bij TUI. Kies voor een compleet verzorgde reis inclusief één gratis introductie duik.

Meer schitterende duiklocaties in Mexico zijn:

  • Playa del Carmen op Yucatan
  • Het eiland Cozumel, tegenover Playa del Carmen
  • Langs de westkust bij Baja California
  • De cenoten Chaak Tun, Grand Cenote, Angelita en Dos Ojos.
  • De kust van Tulúm op Yucatan
  • Xcalak, voor de kust van Belize.

Duikexcursies

Duiken in MexicoIn vrijwel alle kustplaatsen worden duikexcursies naar de mooiste locaties georganiseerd. Met een boot vaar je langs de hoogtepunten in de omgeving en krijg je de kans om op meerdere plekken te duiken. Wanneer je de cenoten wilt verkennen, ga je met een tour landinwaarts op Yucatan. Een bijzondere duikexcursie is Trek Helmet Diving. Voor degenen die liever niet duiken, maar tóch willen genieten van de onderwaterwereld is Trek Helmet Diving de oplossing. Tijdens deze excursie loop je op een pad over de zeebodem en draag je een speciaal masker. Dit masker houdt je ogen en schouders droog, zodat je ook met bril kunt duiken. De groep houdt zich vast aan een touw en volgt zo een prachtige route over de zeebodem, omgeven door koralen en kleurrijke vissen.

photo by: tslane8880, majiedqasem

Ontdek zelf de mooiste plekken in Mexico

Reisaanbieders